16.50
Українці Португалії
Середа  15/05/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи
Привітання [25]
Безкоштовні оголошення [8]
Церковні оголошення [3]
 
Календар
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
        Дошка оголошень
        На початок » 2008 » Березень » 4 » Оголошення за інформацією Міністерства освіти і науки України.

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Оголошення за інформацією Міністерства освіти і науки України.
        16.52
        ОГОЛОШЕННЯ 
        4.03.2008р.

            За інформацією Міністерства освіти і науки України (МОН), у 2008 році  виділені державні стипендії для прийому на І курс у вищі навчальні заклади України іноземних громадян українського походження.

            Зазначені державні стипендії виділяються іноземним громадянам для здобуття вищої освіти за денною формою навчання за рахунок коштів Державного бюджету України. Навчання за рахунок коштів Державного бюджету України для здобуття другої вищої освіти не здійснюється.

            Державні стипендії не надаються громадянам України, які проживають в іноземних державах. Громадяни України мають право безоплатно здобувати освіту в усіх державних і комунальних навчальних закладах України на загальних підставах, визначених Умовами прийому до вищих навчальних закладів України.

            Водночас МОН України просить звернути особливу увагу на введення у 2008 році змін щодо правил вступу до ВНЗ України, а саме необхідності проходження зовнішнього незалежного тестування. Громадяни України, які постійно або тимчасово проживають за кордоном, з метою вступу до ВНЗ мають змогу пройти зовнішнє незалежне оцінювання знань  у додаткову сесію, яка проходитиме в період з 26 червня до 4 липня.

            Реєстрація учасників додаткової сесії тестування буде здійснюватися в регіональних центрах оцінювання якості освіти у травні 2008 року. Для реєстрації необхідно пред‘явити паспорт або, за його відсутності,  свідоцтво про народження.

            Для вступників загальноосвітніх навчальних закладів, які не вивчали  (не атестовані) українську мову, зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури не є обов’язковим.

            Всю необхідну інформацію щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання можна отримати за телефоном гарячої лінії: (044)503-37-95.

            Представники української діаспори, кандидати на навчання у вищих навчальних закладах України за рахунок державних стипендій повинні мати повну загальну середню освіту, відмінні та добрі оцінки з усіх навчальних дисциплін, володіти українською мовою на рівні, достатньому для здобуття освіти.

            Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 1998 року № 65 “Про затвердження Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту)” кандидати зараховуються на повний курс  навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр”. Вказаний рівень навчання є завершеним і закінчується видачею диплома. Після отримання ступеню “Бакалавр” студенти з числа іноземних громадян українського походження можуть продовжити навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями “Спеціаліст”, “Магістр” за результатами вступних випробувань на умовах загального конкурсу. Якщо вони не зараховані за конкурсом за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, вони можуть продовжити навчання за зазначеними освітньо-кваліфікаційними рівнями на договірних засадах  з оплатою вартості навчання, як і для громадян України.

            Кожний кандидат, який отримав державну стипендію на навчання, прибуває до вищих навчальних закладів України  у терміни  з 25 серпня до 1 вересня і подає безпосередньо до навчального закладу оригінали таких  документів:

            а) анкету встановленого зразка (додається);

            б) документ про повну загальну середню освіту та одержані з навчальних дисциплін оцінки (бали);

            в) медичний сертифікат, що підтверджує відсутність вірусу імунодефіциту  людини (ВІЛ);

            г) медичний сертифікат про стан здоров’я, засвідчений  офіційним органом охорони здоров’я країни, з якої прибув іноземець, і виданий не пізніше, ніж за 2 місяці до від’їзду на навчання в Україну;

            д) страховий поліс з надання екстреної медичної допомоги (крім ноземців, що прибули з країн, з якими укладено угоди про безоплатне надання екстреної медичної допомоги);

            е)  копію документа про народження;

            є) 6 фотокарток розміром 60х40 мм.

            Зазначені в пунктах б), г), е) документи повинні бути засвідчені відповідно до законодавства країни їх видачі та легалізовані у встановленому порядку.

            Кандидати на навчання зараховуються до вищого навчального закладу відповідно до направлень Міністерства освіти і науки України.

            Студенти, зараховані на навчання, забезпечуються гуртожитком. Розмір стипендії, оплати за проживання у гуртожитку і медичної страховки визначається у порядку, встановленому для українських студентів або умов, визначених відповідним міжнародним договором.

            Іноземним громадянам, зарахованим на навчання на підготовчі факультети (відділення) вищих навчальних закладів України стипендія не сплачується.

            Транспортні витрати до місця навчання і в зворотному  напрямку  здійснюються за власні кошти.

            Заявки від представників української громади (громадян Португалії) для навчання у вищих навчальних закладах України приймаються Посольством України безпосередньо, або на електронну пошту ( emb_pt@mfa.gov.ua) до 18 березня ц.р. 

            Усі інші документи (заповнені анкети кандидатів із зазначенням  спеціальності, копії сторінок паспорта з зазначенням громадянства та прописки, свідоцтво про народження або інший документ, який підтверджує українське етнічне походження або походження з України, а  також копії документа про повну загальну середню освіту з оцінками (балами) або довідку про навчання у випускному класі загальноосвітньої середньої школи з оцінками за півріччя, завірену директором  школи) необхідно подати безпосередньо до Посольства України до 18 квітня 2007 року.

            Звертаємо увагу, що при виділенні державних стипендій іноземним громадянам українського походження перевага надаватиметься таким напрямам підготовки як “педагогічна освіта”, “мистецтво”, “гуманітарні науки”, “журналістика та інформація”, “соціально-політичні науки”. 
         

        Березень 2008 р.                                              Посольство України

                                                                                   в Португальській Республіці

        Переглядів: 828 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 5.0/1 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволено тільки зареєстрованим користувачам.
        [ Регєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії