23.19
Українці Португалії
Пятниця  26/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи
Привітання [25]
Безкоштовні оголошення [8]
Церковні оголошення [3]
 
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
        Дошка оголошень
        На початок » 2009 » Квітень » 17 » ПАСХАЛЬНЕ ПРИВІТАННЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДИ

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        ПАСХАЛЬНЕ ПРИВІТАННЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДИ
        23.05

        Варфоломій

        Божою милістю Архієпископ Константинополя,

        Нового Риму і Вселенський Патріарх Церковній повноті Благодать,

        милість і мир від Воскреслого в славі Спасителя нашого Ісуса Христа.

         

        Дорогі возлюблені браття і діти в Господі

         

        Христос Воскрес!

        В 19 – столітті людство почуло похмуро з уст трагічного філософа, що «Бог вмер! Ми Його вбили. Ми всі Його вбивці. Бог залишиться мертвим!». З чим можна порівняти ці церкви, як не могилами і надгробниками Бога. А кілька десятків пізніше з уст другого філософа людство почуло: «Бог вмер! Господа, я сповіщаю вам смерть Бога!».

        Ці заяви філософів-атеїстів захитали свідомість людей. І збентеження запанувало не тільки в літературі, в мистецтві але і в середовищі серед богословів, де почали говорити, в основному на Заході, навіть про «Теологію смерті Бога».

        Природно, що церква ніколи не вагалася в тім, що Бог помер. Це відбувалося в 33 році на Голгофі в Єрусалимі, за правління Понтія Пілата управителя Іудеїв, після того, як Він перетерпів не чувані Страсті, Він був розіп’ятий, як злочинець, біля 9-ої години в п’ятницю, виголосив «Звершилось!» і віддав дух! Це незаперечна історична дійсність. Єдинородний Син і Слово Боже, Ісус Христос, правдивий Бог, вмер «за всіх» людей! Після того, як Він прийняв наше все: тіло, душу, волю, енергію, тягар, неспокій, журбу, біль, жалі і радість … все крім гріха. До того ж Він прийняв самий нестерпний і принизливий вид смерті, смерть на Хресті. Тут ми згідні з філософами. Згідні навіть з тим, що церкви це «могили і надгробники» Бога! Проте…! Ми знаємо, переживаємо і поклоняємося умерлому Богу, який «був мертвий Житєдавець!» Трохи пізніше після страсної п’ятниці, рано вранці, як ще було темно «як минула субота» в неділю сталося те, для чого і відбулося це через втілення,  і страсті, і Хрест, і сходження в ад: задум Божого Воскресіння…! І ця  реальність має безпосередні спасенні наслідки для всіх нас. Воскрес Син Божий! Воскрес Бог всіма рисами своєї людяності: з тілом, яке Він дістав від пречистої крові Пресвятої Богородиці, із своєю святою Душею. Він воскрес з мертвих і «воскресив праотця Адама, як чоловіколюбець!» Гріб Ісуса «пустий гріб» Йосифа, залишається на завжди пустим! Замість гробу для мертвих він став знамям перемоги над смертю, джерелом життя! Зійшло Сонце Правди «з гробу чудове». Даруючи нам не вечірнє світло, спокій, радість, бадьорість і життя вічне! Так, храми - це «могили» Бога! Але могили пусті, залиті світлом. Повні»життєдайним запахом», весняним пасхальним ароматом, гарні, приємні, прикрашені міртами славними, і квітами відчутної надії, могилами життєдайними і життєтворчими! Смерть бога перекинула сили аду, смерть перетворилася в звичайну подію, яка веде людину від смерті до Життя. Церкви «могили» Бога, це широко відкриті ворота любові Бога, це відчинені двері весільної палати Його Сина, який, «як Наречений вийшов з Гробу», а для віруючих, які входять туди, «Святкуємо перемогу над смертю, знищення аду і  іншого життя вічного початок, і радіючи, оспівуємо того, що це вчинив, Єдиного благословенного отців і пре прославленого».

        Добре, що Бог вмер, і Його смерть стала нашим життя і воскресінням! Добре, що є так  багато Його «могил» в світі стільки святих церков, куди вільно може зайти змучений, втомлений, невтішний чоловік і звільнитися від ярма своїх немощів і агоній страху і нападів і звільнитися від своєї смерті! Добре, що є церкви Розіп’ятого, Умерлого, Воскреслого і вічно Живого Христа, де відчайдушний чоловік нашого часу, обманутий ідолами і всіма «марними богами», пограбованим серце обманутою ідеологією марною філософію, і іншими стихіями сьогоднішнього облудного часу знаходить захист розраду і спасіння.

        Від Вселенської Патріархії, Матері Церкви, яка переживає в усій повноті Страсті, Біль, Хрест і Смерть, але і Воскресіння Бога Чоловіка, посилаємо всім дітям нашої Церкви сердечне пасхальне вітання і благословення і обнімаємо вас з Любов’ю Воскреслого з мертвих і вічно Живого і Животворящого Ісуса Христа. Йому належить слава, влада, честь і поклоніння разом з Отцем і Святи Духом навіки. Амінь!

         

                                                                                                             

        Свята Пасха 2009

                                                                                               +Патріарх Константинопольський

                                                                                          Усердний молільник за всіх до

                                                                                                   Воскреслого Хреста

        Категорія: Привітання | Переглядів: 1237 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволено тільки зареєстрованим користувачам.
        [ Регєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії