19.20
Українці Португалії
Четвер  25/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2007 » Листопад » 16 » Звернення Міністра закордонних справ України А.П.Яценюка до української громадськості .

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Звернення Міністра закордонних справ України А.П.Яценюка до української громадськості .
        13.24
        Звернення Міністра закордонних справ України А.П.Яценюка до української громадськості з нагоди Міжнародного дня толерантності
        Дорогі співвітчизники!
        Сьогодні світова громадськість відзначає Міжнародний день толерантності.
        Толерантність передбачає готовність жити  поруч з іншими людьми і сприймати наявні відмінності. „Не все те неправильне, що тобі незрозумiле”, – вчив Григорій Сковорода.
         Для нас, українців, толерантність є об'єктивною реальністю. Адже Україна традиційно була територією, де проходили, жили, асимілювались, змішувались різні етнічні групи.
         Наші сьогоднішні різноманітність, багатокультурність, багатоколірність – це ознака нашої сили, а не слабкості, тому що додають можливостей економічних і соціально-культурних контактів із багатьма країнами світу.
          Український народ, який пережив Голодомор і знає, що таке геноцид і лихоліття війни, дуже добре розуміє, що в його єдності, в його толерантності є запорука сили і процвітання власної держави.
         Толерантність - це не поступка, поблажливість чи потурання. Толерантність - це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини. (Ст.1 Декларації принципів толерантності).
         Україна як держава-учасниця базових міжнародних договорів у цій сфері і надалі докладатиме чимало зусиль для сприяння толерантності у суспільстві, створюючи гідні умови для задоволення духовних, освітніх, культурних і соціальних потреб усіх етнічних спільнот, які проживають на її території.     
         Виходячи з відданості України ідеям демократії, забезпечення рівності прав народів та народностей, які проживають в Україні, у Міністерстві закордонних справ України цими днями запроваджено посаду Посла з особливих доручень з питань протидії проявам расизму, ксенофобії та дискримінації. Основним завданням, яке покладено на Посла, є робота, спрямована на попередження та вжиття відповідних заходів по боротьбі з антисемітизмом, недопущення розпалювання міжнаціональних та міжконфесійних конфліктів в Україні та координація заходів та дій в цьому контексті з іншими міністерствами та відомствами.
         Пам’ятаймо же, що вияви расизму, ксенофобії, антисемітизму та релігійного екстремізму є завжди похідними від відсутності толерантності. Лише зберігши і надійно забезпечивши єдність нашого багатонаціонального, багатоконфесійного українського народу, ми зможемо побудувати сучасне, демократичне, вільне і заможне суспільство.
         16 листопада 2007 року
        Арсеній Яценюк
         
        Переглядів: 1038 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії