22.15
Українці Португалії
Четвер  28/03/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2007 » Грудень » 16 » МЗС Росії висловило стурбованість українізацією України

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        МЗС Росії висловило стурбованість українізацією України
        16.50
        Міністерство закордонних справ Російської Федерації 14 грудня офіційно висловило стурбованість з приводу відкриттів пам’ятників Голодомору, перейменування українських вулиць, дій націоналістичних організацій та висловило сподівання, що українська влада, інтелігенція та молодь «дасть відсіч подібним націоналістичним витівкам».

        Звертають на себе увагу емоційно забарвлені слова та словосполучення заяви російського МЗС, нехарактерні для офіційного листування. Також слід пильніше придивитися до речення «Настав час дати відсіч подібним націоналістичним витівкам», яке можна трактувати, як заохочувальне, а, отже, яке є прямим втручанням МЗС РФ, і, отже, самої Росії у внутрішні справи України.

        Далі наводимо повний текст заяви МЗС РФ (переклад з російської). Оригінальний текст заяви розміщений на офіційному сайті МЗС РФ.
         
        Заява Міністерства закордонних справ Росії у зв'язку з антиросійськими проявами на Україні
         
        У Росії глибоко стурбовані посиленням відверто націоналістичних, антиросійських і русофобських настроїв і проявів на Україні. Мова фактично йде про спроби використання складних проміжків нашої спільної історії для одержання негайних політичних вигід на догоду сумнівним ідеологічним установкам.

        Звертає на себе увагу те, що радикальні націоналістичні сили в країні почувають себе не тільки привільно й безкарно, але усе більше активізують свої провокаційні дії. Так, наприкінці листопада в Запоріжжі на офіційному відкритті пам'ятника жертвам голоду в СРСР 1932-1933 років за присутності й при боягузливому мовчанні представників владних структур України керівник Конгресу українських націоналістів дехто Тимчина впав до блюзнірських русофобських і антисемітських висловлювань.

        Не можуть не викликати обурення акти вандалізму, що не припиняються, відносно пам'ятників радянським визволителям у західних областях України - в Червонограді, Дрогобичі, Львові, Івано-Франківську, інших містах.

        Реабілітується організація українських націоналістів - українська повстанська армія (ОУН-УПА), хоча добре відомо, що бандитські формування УПА брали участь у каральних акціях нацистів. На їхній совісті сотні тисяч страчених громадян - українців, росіян, євреїв, представників інших національностей.

        Не знайдені та, схоже, взагалі не розшукуються винні в численних нападах і підпалах Російського культурного центру у Львові й опоганення погруддя А.С.Пушкіна. Влада щодо цього відбувається лише порожніми обіцянками.

        Кампанія з перейменування вулиць призвела до того, що вулиця Лермонтова у Львові перейменована у вулицю Дудаєва, а вулиці Пушкіна дане ім'я генерала Чупринки, більш відомого як фашистський прихвостень Р.Шухевич.

        Складається враження, що певні політичні сили в Україні навмисно заохочують подібного роду дії й тим самим свідомо йдуть на загострення російсько-українських відносин, наносячи серйозну шкоду почуттям добросусідства й довіри, які наші братні народи традиційно мають один до одного.

        Все це викликає щиру стурбованість російської громадськості.

        Російська сторона розраховує, що не тільки влада, але й інтелігенція України, ветерани й молодь скажуть своє вагоме слово. Настав час дати відсіч подібним націоналістичним витівкам.

        Зі своєї сторони хотіли б підкреслити, що Росія буде неухильно триматиметься курсу збереження й розвитку української культури, зміцнення гуманітарних зв'язків між двома братніми народами.
         
         
        Переглядів: 637 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 5.0/1 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії