13.33
Українці Португалії
Субота  20/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Лютий » 26 » Блаженнішому Любомирові - 75

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Блаженнішому Любомирові - 75
        13.13
        Сьогодні, 26 лютого 2008 року, Главі Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Любомирові виповнюється 75 років. Приємним моментом дня стало привітання від Президента України, яке передав п. Юрій Богуцький, заступник Глави Секретаріату Президента України. Пан Юрій повідомив, що за визначний особистий внесок у духовне відродження українського народу, багатолітню церковну діяльність та з нагоди 75-річчя від дня народження Віктор Ющенко н агородив Блаженнішого Любомира орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня (Указ Президента України № 164/2008).

        З нагоди ювілею з різних куточків України і світу, від українців і представників інших народів, духовенства і мирян, політиків і громадських діячів, молоді і старших линуть привітання для Глави і Отця УГКЦ з найщирішими побажаннями щедрих Божих благодатей та благословення для подальшого успішного керівництва Церквою. « Цінуємо і дякуємо за ваші зусилля, спрямовані на міжконфесійне примирення та розвиток міжцерковного діалогу, який відновлює у Церкві даний Господом видимий знак єдності » , – зокрема читаємо у вітальній телеграмі священиків і мирян Городоцького деканату Стрийської єпархії. Також сьогодні бажають Предстоятелю УГКЦ, щоб « Господь Бог був щедрим на все, що сприяє здійсненню його пастирського служіння, зростанню і поглибленню братніх взаємин між єпископами, священиками та мирянами Церкви » .


        Сам ювіляр цей день, як і в попередні роки, проводить у робочому ритмі: працюючи з документами, пишучи листи, проводячи робочі зустрічі, вирішуючи інші сучасні завдання у справі проводу Церкви. Всі урочистості з нагоди 75-ліття уродин і 50-ліття священства (священичі свячення відбулися 30 березня 1958 року) Блаженнішого Любомира у м. Києві заплановані на 2 березня 2008 року. У цей день о 10.00 у храмі Святого Василія Великого (Вознесенський узвіз, 7) буде відслужена подячна Архиєрейська Божественна Літургія. Відтак о 18.00 в Національній опері України імені Т.Г. Шевченка (вул. Володимирська, 50) відбудеться ювілейний вечір. У програмі вечора привітальне слово Президента України, кантата-симфонія Станіслава Людкевича «Кавказ» на вірші однойменної поеми Тараса Шевченка (виконавці: Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України та Національна заслужена академічна хорова капела України «Думка») і на завершення подячне слово Блаженнішого Любомира.


        Департамент інформації УГКЦ
         
        Джерело : http://www.ugcc.org.ua/
        Переглядів: 623 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії