08.58
Українці Португалії
Пятниця  26/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Березень » 4 » Ще одна перемога історичної правди - український Аушвіц

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Ще одна перемога історичної правди - український Аушвіц
        14.15
        4.03.2008р.
        В колишньому концтаборі, а сьогодні - меморіялі міжнародного значення Аушвіц-Освєнцім відкривається українська експозиція. Тепер відвідувачі матимуть можливість дізнатися, що українські самостійники теж були в'язнями гітлерівських концтаборів. Мильною булькою лускає стереотип кагебівської пропаґанди "українсько-німецьких націоналістів".

        ПРЕСОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
        СВІТОВОГО КОНҐРЕСУ УКРАЇНЦІВ

        У МУЗЕЇ АВШВІЦ ВИДІЛЕНО ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКСПОЗИЦІЇ

        1 жовтня 2006 р. Світовий Конґрес Українців за ініціативою Світової Ліґи Українських Політичних В’язнів звернувся до Президента України у справі виділення приміщення для української експозиції в музеї Авшвіц. У відповідь на це 14 листопада 2006 року Президент України Віктор Ющенко написав: „Хочу повідомити, що порушене Вами питання перебуває на моєму особистому контролі. Міністерству закордонних справ були дані відповідні доручення опрацювати можливість виділення приміщення на одному з поверхів 14-го бараку для української експозиції”.

        19 лютого 2007 року в Києві під час зустрічі Президента Світового Конґресу Українців Аскольда Лозинського з Міністром закордонних справ України Володимиром Огризком було сказано про виділення місця для української еспозиції, а також про те, що представником до Міжнародної ради Авшівцу від України призначено Олександра Лисенка з Інституту історії при Національній Академії Наук України. Крім України, до Міжнародної ради увійшли двадцять п’ять представників з таких країн, як Польща, Ізраїль, США, Німеччина, Франція і Велика Британія.

        У цей же день Аскольд Лозинський мав зустріч і з Олександром Лисенком та його співпрацівниками. Над українською екпозицією працюють представники Міністерства культури (Меморіальний комплекс „Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945”) і Міністерства освіти (ІУНАНУ). Під час зустрічі було узгіднено рамки співпраці між Інститутом історії, Національним музеєм та Світовою Ліґою Українських Політичних В’язнів, членом СКУ, у питанні виготовлення списків та підготовки матеріалів експозиції (документів, світлин і т. п.), що стосуються перебування в концтаборі Авшвіц українських політв’язнів так званої „Бандера-группе”.

        3 березня 2008 р.
        Світовий Конґрес Українців


        Майдан вітає українську світову громаду з визначним досягненням - ствердженням історичної правди, що в концтаборі Аушвіц-Освєнцім були українські політичні в'язні, які боролись проти гітлерівського режиму за Самостійну Україну, за право українців, як і інших народів, які мали рухи Опору проти гітлеризму, представити на огляд світової спільноти експозицію про героїзм українців у боротьбі з нацизмом. Серед українців, які загинули в цьому концтаборі - два рідних брати Степана Бандери - Василь і Олекса.

         
        Джерело : maidan
        Переглядів: 659 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії