21.12
Українці Португалії
Пятниця  03/05/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Березень » 31 » Українці в Німеччині протестуватимуть під МЗС проти "Пакту Путін-Меркель"

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Українці в Німеччині протестуватимуть під МЗС проти "Пакту Путін-Меркель"
        14.44
        31.03.2008р.
        Українці в Німеччині протестуватимуть під МЗС проти "Пакту Путін-Меркель"
        Спілка українців Німеччини закликає до протестів під будівлею МЗС ФРН. Українська діаспора виступає проти намірів Берліна заблокувати приєднання України до ПДЧ на Бухарестському саміті НАТО та заявляє про змову Путін-Меркель.

        На думку українців Німеччини, наміри Німеччини зумовлені впливом російського президента Володимира Путінана канцлера ФРН Ангели Меркельпід час їхньої нещодавньої зустрічі. У листівці про проведення демонстрації було навіть вжито незвичний вираз Пакт Путін-Меркель.

         

        Організатори вважають, що Україна повинна бути у НАТО. «Нас, українців, які тут живуть за межами України, особливо в Німеччині, також хвилює ця проблема. Тому що ми дізналися, що Німеччина скептично ставиться до того погляду, що Україна вже готова до цього кроку», - прокоментувала  акцію протесту представник Спілки Людмила Млош.

         

        Центральна Спілка українців в Німеччині і Українська Всесвітня Координаційна Рада закликали співвітчизників вийти на майдан перед німецьким МЗС із гаслом «Місце України - в Європі і НАТО».

         

        Активісти Спілки запевняють, що мета акції - не загострити ситуацію, а показати, що діаспора - за вступ в НАТО. Організатори виступів збираються ще до початку саміту альянсу в Бухаресті звернутися з письмовою заявою до НАТО та МЗС Німеччини:

         

        «Ми написали в Брюссель листа - відправимо мабуть сьогодні. Звичайно будемо писати листа обов’язково і в міністерство закордонних справ Німеччини», - підтвердила  ці наміри Людмила Млош.

         

        Водночас, на думку німецького політолога Райнера Лінднера, швидке надання Києву плану дій із набуття членства в НАТО спровокує довготривалу блокаду в українській політиці. «Ані Україна, ані Євросоюз не зацікавлені у цьому. Тим більше, Німеччина, яка під час свого нещодавнього головування в ЄС чимало зробила, аби прискорити підписання поглибленої угоди з Україною», - зауважує німецький політолог.

         

        Утім, Райнер Лінднер переконаний, що цей аргумент не є головним:

         

        Для розвитку співпраці як з Європейським Союзом, так і з НАТО, на думку Лінднера, важливішою є стабілізація політичної і економічної ситуації в Україні, ніж термінове надання натівського плану дій:

         

        «Бухарест – це не кінець світу. До речі, я вважаю наступний ювілейний саміт НАТО набагато більш почесною нагодою для надання Україні і Грузії Плану дій з набуття членства в Альянсі», - каже Лінднер.

        Нагадаємо 15 січня 2008 року Україна звернуласяз листом до генсека НАТО про бажання приєднатися до Плану дій щодо набуття членства в Північноатлантичному альянсі.

        Проти приєднання України до Плану дій із набуття членства в НАТО виступають Німеччина та Франція, що, як стверджують у дипломатичних колах, не бажають загострення відносин через це із Росією.

        Водночас десять країн НАТО домагаютьсянадання Україні та Грузії ПДЧ. Зокрема серед них - Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Чехія, а також Канада.

        Президент Віктор Ющенконеодноразово заявляв,  що вступ України до НАТО не створитьніяких ризиків для інших країн, зокрема для Росії.

        Разом з тим з вуст московських посадовців уже пролунали заяви, що 1 квітня, у день візиту Джорджа Буша в Київ, Держдума Росії має намір переглянутиДоговір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

        За матерiалами Німецька хвиля
        Джерело : http://mcun.org.ua/
        Переглядів: 681 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 5.0/1 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії