10.59
Українці Португалії
Пятниця  29/03/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Квітень » 3 » Бухарестський саміт НАТО завершився

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Бухарестський саміт НАТО завершився
        20.20
        3.04.2008р.
        Бухарестський саміт НАТО завершився, у четвер, низкою висновків, однак не був позбавлений напружених емоційних моментів. Головні очікування були пов'язані з розширенням Альянсу трьома новими державами – Албанією, Хорватією та Македонією, а також з наданням ПДЧ Україні та Грузії, двом колишнім радянським республікам, які висловили бажання приєднатись до структур північноатлантичного альянсу.
        Згідно фінальному комюніке Північноатлантичного Альянсу, якого представив генеральний секретар організації Яаап де Хооп Схефер, керівництво НАТО на саміті в Бухаресті підтвердило намір прийняти до Альянсу Хорватію та Албанію. Альянс оцінив докладені зусилля та відданість Македонії ціностям НАТО, однак, на жаль, “26”-ка спостерегла що від минулого саміту НАТО не зареєстровано жодного результату в грецько-македонських переговорах щодо назви Македонія. Члени НАТО прийшли до думки, що Македонія може стати учасником альянсу тільки після вирішення суперечок з Грецією щодо офіційної назви республіки. Незважаючи на докладені дипломатичні зусилля, афінські власті наклали вето на запрошення Македонії в НАТО, щоб заблокувати вступ сусідньої їм держави в НАТО.

        Альянс дотримується принципу, що жодна країна-кандидатка на вступ не може приносити всередину Північноатлантичної організації свої невирішені проблеми із сусідами. Через відмову організації дати зелене світло щодо її вступу, Македонія погрозила покинути роботи саміту і лише зусилля американського президента Джорджа Буша молодшого зашкодили дипломатичному скандалу. Водночас, Рада НАТО вирішила відкрити свої двері Боснії-Герцеговині, Чорногорію та Сербії, як доказ рішучості організації продовжити процес розширення та убезпечити Західні Балкани.


        Що стосується України та Грузії, які мали великі очікування від результатів робіт Саміту, НАТО привітало атлантичні прагнення цих двох держав, зазначивши однак, що вони стануть членами організації після вирішення чимало внутрішніх проблем, які б допомогли їм здолати перший етап приєднання – ПДЧ – а розгляд заявок цих двох країн на приєднання було перенесено на грудень. Відомо, що Франція та Німеччина не підтримують приєднання двох країн до ПДЧ, вважаючи, що їхнє залучення до північноатлантичної організації зашкодило б рівновазі сил в Європі і може викликати непередбачуванні реакції з боку Росії.


        Лідери країн НАТО на саміті в Бухаресті домовилися розглянути питання розміщення елементів ПРО в Європі, захід із захисту від балістичних ракет дального радіусу дії. Іншими питаннями обговореними керівництвом НАТО були енергетична безпека та захист персональних даних, з метою протидії атаці у віртуальному просторі. Ми думаємо, сказав наприкінці прес-конференції генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схефер, про еволюцію НАТО в майбутньому та сподіваємось, що вона окреслиться на саміті від 2009 року, що відбудиться у Франції та Німеччині.

        (Автор: Валентин Цігеу, Переклад: Христина Манта)
        http://www.rri.ro/art.shtml?lang=12&sec=99&art=10773
         
        Джерело : http://maidan.org.ua/
        Категорія: Україна - НАТО | Переглядів: 1130 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії