20.42
Українці Португалії
Четвер  18/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Квітень » 5 » 23 пункт Декларації Бухарестського саміту

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        23 пункт Декларації Бухарестського саміту
        22.05
        4.04.2008р.
        3 квітня ц.р. у Бухаресті відбулося засідання Північноатлантичної ради НАТО на рівні глав держав та урядів, за результатами якого було прийнято Декларацію Бухарестського саміту.

        Документ містить консенсусну позицію країн-членів Північноатлантичного альянсу з найбільш актуальних та важливих питань євроатлантичної та регіональної безпеки, подальшої адаптації НАТО до сучасних безпекових реалій, внутрішньої трансформації та розвитку операційних спроможностей Альянсу, місій та операцій НАТО в Афганістані, Косово, Іраку, на Середземному морі, а також поза межами зони відповідальності Альянсу, проблематики розширення та питань взаємодії НАТО з країнами-партнерами у різних форматах, зокрема, Плану дій щодо членства в НАТО, Комісії Україна-НАТО, Ради НАТО-Росія, Ради євроатлантичного партнерства, Середземноморського діалогу, Інтенсифікованого діалогу.

        Окремий параграф (п.23) декларації присвячений зверненню України (та Грузії) стосовно запрошення до Плану дій щодо членства в НАТО. У документі, зокрема, зазначається таке.

        „НАТО вітає євроатлантичні прагнення України та Грузії щодо членства в НАТО. Ми погодилися сьогодні, що ці країни стануть членами НАТО.

        Обидві нації зробили цінні внески до операцій Альянсу. Ми вітаємо демократичні реформи в Україні та Грузії і очікуємо на вільні і чесні парламентські вибори у Грузії у травні.

        ПДЧ є наступним кроком України та Грузії на їхньому прямому шляху до членства. Сьогодні ми визначилися, що ми підтримуємо заявки цих країн на приєднання до ПДЧ. Тому ми починаємо період інтенсивних контактів з цими країнами на високому політичному рівні з метою вирішення питань, що залишаються, у контексті їхньої заявки щодо ПДЧ.

        Ми попросили міністрів закордонних справ зробити першу оцінку досягнутого прогресу на їхньому засіданні у грудні 2008 року. Міністри закордонних справ мають повноваження прийняти рішення щодо заявок стосовно ПДЧ з боку України та Грузії”.

        У Декларації наголошується, що „двері НАТО залишаються відкритими для європейських демократій, бажаючих та спроможних розділити відповідальність та зобов’язання членства, відповідно до Статті 10 Вашингтонського договору” (п.18). Водночас, підкреслюється, що рішення щодо розширення приймаються виключно Альянсом.

         Джерело :  http://www.ukraine-nato.gov.ua/nato/ua/news/detail/11970.htm
        Категорія: Україна - НАТО | Переглядів: 882 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії