04.31
Українці Португалії
Вівторок  30/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Квітень » 14 » Україна вимагає від Росії припинити погрози

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Україна вимагає від Росії припинити погрози
        01.29
        14.04.2008р.
        Українське зовнішньополітичне відомство висловило стурбованість останніми заявами офіційних осіб Російської Федерації, які воно назвало «антиукраїнськими», й закликає Росію припинити практику погроз на адресу України у зв'язку з наміром країни вступити до НАТО.

        Про це сказано в заяві МЗС, яке вимагає від російської сторони припинити практику погроз відносно України й дотримуватись положень Договору про дружбу, співробітництво й партнерство між Україною й Російською Федерацією.

        «Цей договір передбачає зобов'язання щодо взаємоповаги суверенної рівності, територіальної цілісності, недоторканності кордонів, незастосування погрози силою й невтручання у внутрішні справи.»

        МЗС підкреслює, що антиукраїнські заяви російських посадових осіб неприйнятні з погляду гарантій безпеки, наданих Росією в 1994 році при відмові України від ядерної зброї.

        «Ядерні країни, у тому числі Російська Федерація, надали Україні гарантії безпеки, закріплені в Будапештському меморандумі 1994 року. Абсолютно неприйнятним є те, що Російська Федерація як одна зі сторін згаданого меморандуму й постійний член Ради безпеки ООН...вдається до недружніх кроків відносно України, ставить під сумнів її територіальну цілісність,» - сказано в заяві.

        Офіційний Київ вважає, що в сформованій ситуації стає усе більше очевидним, що євроатлантичний вибір України - єдиний спосіб гарантування безпеки країни.

        Україна, як сказано в заяві, вживатиме всіх необхідних заходів, передбачених міжнародним правом, для захисту свого суверенітету й незалежності.

        Раніше, 10 квітня МЗС направив ноту зовнішньополітичному відомству Росії із проханням невідкладно роз'яснити висловлені російським керівництвом позиції щодо України, оприлюднені в засобах масової інформації.

        Зокрема, міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров заявив, що Росія не допустить вступу України до НАТО й підтвердив, що Президент Росії Володимир Путін на засіданні ради Росія-НАТО у Бухаресті висловив сумніви в територіальній цілісності України в майбутньому.
         
        Джерело : ВВС
        Переглядів: 852 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії