02.01
Українці Португалії
Вівторок  30/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Квітень » 25 » У квітні 2008 року в Україні відзначають 22-у річницю аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції.

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        У квітні 2008 року в Україні відзначають 22-у річницю аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції.
        18.13
        25.04.2008р.
        Прес-Реліз
        ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ В ПОРТУГАЛІЇ
         
        Avenida das Descobertas, 18 1400-092 Restelo Lisboa
        Phone: (351) 21-301-00-43 Fax: (351) 21-301-00-59
         
         

        Чорнобиль: 22 роки потому

         

        У квітні 2008 року в Україні відзначають 22-у річницю  аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції.

        Мінімізація та ліквідація наслідків Чорнобильської катастрофи змусила керівництво Української держави залучити величезні людські та фінансові ресурси. Пріоритетними заходами українського Уряду у цьому плані був і дотепер залишається захист населення. В Україні створено розгалужену мережу медичних центрів, що спеціалізуються на діагностичних радіологічних дослідженнях та наданні послуг людям з різним ступенем радіаційних захворювань.     

        У відповідь на заклики міжнародної громадськості, Уряд України у грудні 2000 року прийняв рішення остаточно закрити два останніх енергоблоки Чорнобильської атомної станції, втративши при цьому значну частку енергетичного потенціалу у національній економіці.

        Чорнобильська трагедія показала, що найбільш тяжкі ядерні катастрофи мають глобальні наслідки, негативно відбиваючись при цьому на економічних інтересах багатьох країн. Для подолання наслідків техногенних катастроф такого масштабу необхідні фінансові ресурси, рівень яких значно перевищує економічні та технологічні можливості однієї країни, що вимагає тісної співпраці та спільних зусиль світового співтовариства.

        В Україні та на міжнародному рівні було вжито безпрецедентних зусиль для вирішення цієї проблеми шляхом реалізації плану “Укриття”. Метою цього проекту є побудова поверх старого саркофагу нового, більш надійного. Було проведено дві конференції донорів, метою яких було зібрання необхідних коштів для реалізації цього проекту, вартість якого спочатку становила 768 мільйонів доларів. Ці конференції дали можливість зібрати близько 90% від наміченої суми. Однак, після проведення міжнародними експертами повторного аналізу цього проекту його реальна вартість, за їхніми виставками, зросла до 1,1 мільярда доларів США. Зібрання коштів триває. Вся фінансова допомога надходить на спеціально створений Чорнобильський Фонд, який було відкрито у Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), що є розпорядником коштів цього Фонду.      

        У дні, коли виповнюється річниця Чорнобильської катастрофи, ми також вшановуємо пам’ять вогнеборців, які заслонили собою не тільки Україну, а й усе людство, згадуємо тих, хто пішов із життя через захворювання, отримані під час ліквідації наслідків аварії. Не маємо забувати і про тих, хто постраждав у зоні аварії Чорнобильській АЕС, кому прийшлося переселитися,  залишивши рідні домівки назавжди.

        На згадку про ті події, 29 квітня ц.р. о 17:30 в Сучасному університеті              м. Лісабон відкривається документальна виставка фотохудожників України “Чорнобиль – наш біль”, організована Посольством України спільно з університетом. Цей захід супроводжуватиметься показом документального фільму “Звір, що спить”, присвяченого аварії на Чорнобильській АЕС. Після фільму відбудеться обговорення побаченого за участю безпосередніх свідків тих подій, португальських та українських науковців-фізиків, представників української та португальської громадськості.         

         

         

        Квітень 2008

        Переглядів: 819 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії