13.19
Українці Португалії
Четвер  28/03/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Травень » 6 » Українська військова делегація - лідер

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Українська військова делегація - лідер
        02.04
        6.05.2008р.
        В ході багатонаціонального навчання підрозділів військ зв’язку “Комбайнд Ендевор – 2008”, що триває у Німеччині, українська військова делегація виконує функції лідера серед національних підрозділів військ зв’язку, що увійшли до регіональної групи “В”

        На військовій базі Бундесверу “Ауленбах”, що поблизу німецького містечка Баумхолдер, триває багатонаціональне навчання підрозділів військ зв’язку “Комбайнд Ендевор – 2008”.

        У цьогорічних маневрах, які традиційно проходять в дусі програми НАТО “Партнерство заради миру”, беруть участь представники 38 країн світу.

        Вдесяте поспіль у навчанні серії “Комбайнд Ендевор” беруть участь й представники Збройних Сил України. До складу зведеного українського підрозділу, який вже вдруге поспіль очолює заступник начальника Управління розвитку зв’язку та автоматизації ЗС України полковник Герман Качан, увійшли 25 офіцерів-зв’язківців зі складу підрозділів військ зв’язку та провідних наукових і науково-освітніх установ.

        Основна мета участі наших військових у навчанні полягає у підвищенні взаємосумісності органів управління, систем зв’язку та інформатизації ЗС України із аналогічними системами об’єднаних збройних сил НАТО з метою забезпечення спроможності діяти разом під час виконання спільних завдань в ході військових навчань, миротворчих операцій та під час участі в операціях реагування на кризові ситуації.

        Усі держави-учасниці навчання розподілені на 5 регіональних груп. Українська делегація увійшла до складу регіональної групи “В” і виконує функції лідера серед національних підрозділів військ зв’язку з Албанії, Афганістану, Вірменії, Киргизстану, Боснії і Герцеговини, а також підрозділу зав’язку багатонаціональної бригади “Seebrig” країн Південно-Східної Європи.

        Протягом перших днів маневрів були відпрацьовані питання розгортання обладнання та його інсталяції, прокладання внутрішньо-вузлових та мережних кабелів, встановлення зв’язку. Вже на цьому етапі Україна виявила себе не формальним, а дійсним лідером групи – українські офіцери підполковник Андрій Біловицький та старший лейтенант Вадим Картавих надали дієву допомогу своїм колегам з Вірменії і бригади “Seebrig” у налаштуванні обладнання.

        Після проведення урочистої церемонії відкриття навчання “Комбайнд Ендевор – 2008”, яка відбулася 1 травня, учасники маневрів розпочали реалізацію запланованих схем організації зв’язку та здачу перевірочних тестів. Під час здачі тестів українські офіцери підполковники Віктор Божко та Валерій Правило, майор Олександр Корків та капітан Андрій Ходаківський показали високий фаховий рівень, який дозволив їм отримати за дев’ять тестів-сеансів зв’язку найвищу оцінку.

        Загалом, українські офіцери-зв’язківці працюють у таких секціях як систем передачі даних, комутаційних засобів, DNS і тест-мереж, відеоконференційного зв’язку, інформаційних систем та безпеки інформації.

        Варто наголосити, що переважна більшість телекомунікаційного обладнання, яке в ході навчання використовують представники Збройних Сил України, виробництва Одеського ТОВ “Телекард-прилад”. Частина цього обладнання вже прийнята на озброєння та надходить у війська зв’язку ЗС України, решта - перебуває у стадії розробки та вдосконалення. Тому експлуатаційні випробування під час таких навчань як  “Комбайнд Ендевор – 2008” дозволяють провести комплексну перевірку новітнього обладнання на відповідність заявленим характеристикам.

        Активність та високий професіоналізм українських фахівців не залишилися поза увагою командування навчання “Комбайнд Ендевор – 2008”. Вже після першого етапу  маневрів підполковник Владислав Голь, капітан Андрій Ходаківський та старший лейтенант Вадим Картавих були відзначені спеціальними відзнаками, які їм особисто вручив директор навчання підполковник армії США Джеймс П’юг.

        У вільний час та вихідні дні учасники навчання не припиняють активне спілкування з “професійних проблем”, а також проводять спільні спортивні змагання. Так, 3 травня, представники української військової делегації зіграли товариський футбольний матч з військовими зв’язківцями з Великої Британії, яких перемогли з рахунком 5:4.    

        Багатонаціональне навчання підрозділів військ зв’язку “Комбайнд Ендевор – 2008” триватиме до 17 травня.

         

        Довідка.Щорічні багатонаціональні навчання підрозділів військ зв’язку серії “Комбайнд Ендевор”, в яких Україна бере участь починаючи з 1998 року, спрямовані на підвищення взаємосумісності органів управління, систем зв’язку та автоматизації Збройних Сил України з системами зв’язку та автоматизації об’єднаних збройних сил НАТО з метою забезпечення спроможності діяти разом при виконанні спільних завдань в ході військових навчань та під час участі в операціях реагування на кризові ситуації.

        Основною метою міжнародних військових навчань є випробування різноманітних засобів зв’язку та автоматизації, які знаходяться на озброєнні країн-учасниць навчань на сумісність, а також відповідність стандартам НАТО та комерційним стандартам.
          
        Джерело : Україна-НАТО
        Категорія: Україна - НАТО | Переглядів: 795 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії