20.49
Українці Португалії
Вівторок  23/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Травень » 12 » Незгасима свічка

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Незгасима свічка
        10.48
        Зроніть сльозу. Бо ми не мали сліз.
        Заплачте разом, а не наодинці.
        Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,
        Що мали зватись гордо – українці
        6 квітня 2008 року в Австралії розпочалася Міжнародна акція "Незгасима свічка”, під час якої відбулося посвячення і запалення символічної свічки-факела.
        Церемонія запалення символічної “Незгасимої свічки” пройшла біля Пам’ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-33 рр на території Українського Православного Центру. У ній  взяли участь члени Української громади з м.м. Канберра, Сідней, Квінб’ян (в тому числі свідки Голодомору 1932-33рр. в Україні), священнослужителі українських Автокефальної православної та Греко-католицької церков, представники юнацьких організацій “Пласт” та “Союз Української молодії”, члени австралійського Уряду та Парламенту,  працівники Посольства України в Австралії з сім’ями.
        Смолоскип пройшов “живим ланцюгом”, утвореним учасниками заходу, після чого був переданий Головою Союзу українців Австралії (СУОА) та Послом України в Австралії керівництву української громади австралійського штату Нова Південна Валія.
        Протягом ближчих десяти днів “Незгасима свічка” відвідає столиці найбільших австралійських штатів, де діють осередки української громади – м.Сідней (штат Нова Південна Валія) та м.Мельбурн (штат Вікторія, де розташований центр австралійського українства – штаб-квартира СУОА).
        17 квітня 2008 року “Незгасима свічка” у супроводі Голови СУОА та Міжнародного координаційного комітету Світового конгресу українців з відзначення 75-х роковин Голодомору в Україні (МКК СКУ) С.Романіва та Посла України в Австралії В.Адомайтіса відбуде до Канади для подальшого міжнародного вшанування жертв Голодомору в інших 33 країнах світу, де також зосереджено світове українство.
        Відповідно до графіку, розробленого МКК СКУ за участі МЗС України, з 18 квітня по 31 травня 2008 року “Незгасима свічка” перебуватиме на Північноамериканському континенті. Згідно з домовленістю керівників українських громадських організацій Канади та США, протягом згаданого періоду символічна свічка кілька разів перетинатиме канадсько-американський кордон в західній та східній частині континенту. Зокрема, на території Канади свічка буде знаходитися з 18 квітня по 3 травня та з 22 по 27 травня ц.р.
        Акція розпочнеться 18 квітня ц.р. в м. Торонто урочистою передачею “Незгасимої свічки” з Австралії до Канади. У цей час в мерії міста Торонто пройде відкриття виставки про Голодомор. Передбачається, що участь в урочистостях візьмуть Посол України в Канаді І.Осташ, Посол України в Австралії В.Адомайтіс, Генеральний консул України в Торонто О.Данилейко, Президент МКК СКУ, голова Союзу українських організацій Австралії С.Романів, Голова Українського конгресового комітету Америки М.Савків та інші. Далі свічка побуває в багатьох містах Канади, де проводитимуться заходи на вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні.
        26-27 травня заходи в рамках акції “Незгасима свічка” пройдуть в столиці Канади – місті Оттава.
        27 травня свічка повернеться до США, звідки 31 травня буде передана українцям у Південній Америці.
        Основним змістом заходів у рамках проведення акції буде вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років.
        Проводиться робота щодо організації передачі відеоматеріалів про хід проведення Міжнародної акції "Незгасима свічка” провідним телеканалам України для інформування широкого загалу глядачів в Україні.
         
                         http://www.ozeukes.com/
        Категорія: УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! | Переглядів: 1075 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії