07.04
Українці Португалії
Четвер  25/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Травень » 12 » Незгасима свічка

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Незгасима свічка
        11.13
        КАНАДА
         
         
        18 квітня ц.р. у рамках проведення Міжнародної акції "Незгасима свічка”,  в приміщенні Міської Ради м.Торонто було проведено урочисту церемонію передачі “Незгасимої свічки” з Австралії до Канади, яка перебуватиме на Північноамериканському континенті д2-о 31 травня 2008 року та відкриття виставки приуроченої до відзначення 75-х роковин Голодомору в Україні.
         
        Церемонія розпочалася спільною молитвою в пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні, яку провели Архієпископ Української православної церкви в Торонто і Східній Канаді Юрій та Єпископ Української католицької церкви Стефан Хміляр.
         
        У заході взяли участь представники федеральної, провінційної і міської влади, свідки Голодомору в Україні, чисельна українська громада, представники громадськості Канади. Виступили з промовами Сенатор Канади Р.Андрійчук, Державниий секретар Канади у справах багатокульурності П.МакКей, депутат Парламенту Канади Б.Вжесневський, депутат Парламенту  Онтаріо Д.Левек, Посол України в Канаді І.Осташ, Посол України в США О.Шамшур, Посол України в Австралії В.Адомайтіс, Президент МКК СКУ, голова Союзу українських організацій Австралії С.Романів, Президент Конгресу Українців Канади П.Грод,  Голова Українського конгресового комітету Америки М.Савків та інші.
        У всіх виступах було підкреслено необхідність активної роботи та координації зусиль задля донесення до міжнародної спільноти правди про Голодомор, здійснення заходів для визнання Голодомору геноцидом на міжнародному рівні, з метою не повторення подібних трагедій у майбутньому.
        У кінці церемонії  “Незгасима свічка” була передана свідку Голодомору Степану Горлачу, який буде супроводжувати її по всій Канаді.
        Після проведення урочистих заходів присутні оглянули виставку приурочену до відзначення 75-х роковин Голодомору в Україні, підготовлену Лігою українців Канади.
         
        *  *  *  *
        2 травня ц.р. у рамках проведення однойменної міжнародної акції в пам'ять жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні, "Незгасима свічка”  перебувала у м.Калагарі (провінція Альберта, Канада).
         
        Урочисті заходи, які відбулися біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору у центральній частині міста, розпочалися спільною молитвою, яку провели священнослужителі української православної та католицької церков в Калгарі.
         
        У своєму виступі Генеральний консул України в Торонто О.Данилейко наголосив, що сьогодні наш священний обов’язок зберегти та гідно вшанувати пам`ять мільйонів безневинних жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, донести усю цю страшну правду до міжнародного співтовариства, з тим щоб Голодомор було визнано геноцидом українського народу
        У мітингу взяли участь та виступили з промовами представники федеральної, провінційної і міської влади, керівники українських громадських організацій.
         Свідок Голодомору Степан Горлач передав вогонь від “Незгасимої свічки” дітям, які провели символічну акцію «Голодівки» у пам'ять жертв Голодомору Голодомору 1932-33 рр. в Україні.
         
         
         
        Категорія: УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! | Переглядів: 770 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії