00.58
Українці Португалії
Пятниця  03/05/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Червень » 4 » Заява конгресу українських націоналістів

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Заява конгресу українських націоналістів
        13.48
        4.06.2008р.

        Конгрес Українських Націоналістів підтримує оголошені Президентом України Віктором Ющенком у Биківні під час церемонії вшанування пам'яти жертв тоталітарного режиму намір встановити імена жертв комуністичного режиму та назвати поіменно їхніх катів.

         

        Конгрес категорично вимагає заборонити діяльність КПУ та проведення суду над КПУ та КПРС за скоєні криваві злочини проти української нації.

         

        Водночас, Конгрес Українських Націоналістів всебічно підтримує зусилля Президента України, спрямовані на національне примирення та консолідацію української нації.

         

        Саме в національному єднанні - наша сила, запорука незалежности та надійна основа для економічного зростання і духовного відродження української нації.

         

        Пам'ятаймо, що українці ніколи в своїй історії не приймали рішень воювати один проти одного. Трагічні сторінки, що мали місце в історії України, коли брат на брата піднімав руку, пов'язані з тим, що Україна була окупована і розділена сусідніми державами, а рішення про війни приймалося в столицях окупаційних імперій.

         

        Таким драматичним випробуванням для української нації стали події Другої світової війни, коли у нещадному поєдинку зійшлися два тоталітарні людиноненависницькі режими - фашистський і більшовицький.

         

        Україна, як колонія Москви, була втягнута у кривавий вир змагання за новий переділ світу, і мільйони насильно рекрутованих більшовицьким режимом українців були змушені воювати і гинути за чужі для них інтереси "червоних" колонізаторів.

         

        У цей драматичний час нашої історії лише Українська Повстанська Армія була єдиною силою, яка зі зброєю в руках воювала проти окупантів усіх мастей і вела безпощадну боротьбу за незалежну Українську державу. Героїчна та жертовна боротьба вояків ОУН-УПА продемонструвала велич духу і державницький чин української нації.

         

        За нинішніх умов, з відновленням незалежної Української держави, мусимо сконцентрувати всі зусилля для її розвитку.

         

        Вшановуючи героїв ОУН-УПА і одночасно пам'ятаючи гіркі і трагічні уроки минулого, ми вважаємо, що запорукою для зміцнення Української держави і консолідації української нації є національне примирення, що стане основою для побудови могутньої Української національної держави.

         

        Одночасно ми констатуємо, що жодного примирення з катами українського народу не може бути. Ми вимагаємо ретельного розслідування їхніх злочинів і суду над ними.

         

        Конгрес Українських Націоналістів підтримує дії СБУ щодо відкриття архівних матеріалів, які правдиво висвітлюють події в Україні за часів московської окупації. Сподіваємося і чекаємо від українських учених правдивого тлумачення історії, написаної на основі архівних документів.

         

        Усвідомлюючи, що імперії різних мастей та їхні "п'яті колони" завжди діяли і діють за принципом "поділяй і володарюй", і беручи до уваги існуючі нині зовнішні загрози для Української держави, Конгрес Українських Націоналістів звертається до української громади із закликом до консолідації і національного примирення.

         

        Україна - єдина. Нас об'єднує наша генетична пам'ять, наша історія, наші традиції. Відчуймо свою генетичну єдність, єднаймо зусилля українців як в Україні, так і за її межами на розбудову могутньої національної Української держави.

         

        Головний Провід Конгресу   Українських Націоналістів

        Джерело : http://nacija.org.ua/
        Переглядів: 638 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 5.0/1 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії