01.45
Українці Португалії
Неділя  05/05/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Червень » 27 » У Лісабоні відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Президентом Португалії Анібалом Каваку Сілвою

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        У Лісабоні відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Президентом Португалії Анібалом Каваку Сілвою
        12.42
        25.06.2008р.
        Як заявив по завершенню зустрічі Президент України Віктор Ющенко, сторони обговорили питання торгово-економічної співпраці України і Португалії, співробітництво в гуманітарній та соціальній сферах, перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України. «У цих питаннях ми завжди отримуємо підтримку португальської сторони, за що я хочу подякувати пану Президенту», - сказав В. Ющенко.
        «Наші відносини є динамічними, ми маємо надзвичайно добру історію цих взаємин як у політичному, так і в гуманітарному і в економічному контексті», - сказав Віктор Ющенко, нагадавши, що в рамках візиту заплановано підписання Дорожньої карти українсько-португальських відносин на 2008-2010 роки, що стосується практично всіх галузей співробітництва.
        За словами Президента, сторони також відзначили значний потенціал розвитку економічного співробітництва між нашими країнами. «Темпи розвитку є величезними», - сказав В. Ющенко, нагадавши що в 2007 році товарообіг між Україною та Португалією збільшився на 67%. Водночас Президент України відзначив існування значного нереалізованого потенціалу в цій площині, пов'язаного, на його думку, з браком інформації про взаємні можливості. Саме тому, підкреслив він, українську делегацію під час візиту представляють керівники п'яти міністерств та кілька голів ОДА. За словами Віктора Ющенка, йдеться про «встановлення формальних відносин на політичному та регіональному рівнях, напрацювання відповідних контактів для національних бізнесів».
        Чутливим питанням, що обговорювалося під час зустрічі, Глава держави назвав соціальний блок, оскільки на сьогодні в Португалії працюють кілька десятків тисяч українських трудових мігрантів. За його словами, «пріоритетами», які стоять перед нашими країнами в цьому контексті, є необхідність укладення угоди про соціальне забезпечення та відновлення роботи спільної міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва.
        Крім того, Віктор Ющенко передав португальському колезі запрошення відвідати Україну в зручний для нього час. Він також запросив Президента Португалії взяти участь у Міжнародному форумі, приуроченому 75-м роковинам Голодомору, що відбудеться 22 листопада цього року в Києві.
        Глава Української держави подякував португальській стороні за підтримку резолюції ЮНЕСКО про вшанування пам'яті жертв Голодомору.
        Зі свого боку, Президент Португалії Анібал Каваку Сілва нагадав, що Португалія була однією з перших країн, що визнали незалежність України. Він погодився з українським колегою щодо значного нереалізованого потенціалу нашої співпраці, зокрема в економічній сфері. Президент Португалії висловив переконання, що візит Президента України «сприятиме розвитку», зокрема контактів між підприємцями. З цього приводу він відзначив значний інтерес португальського бізнесу до українського ринку. Анібал Каваку Сілва також відзначив, що під час розмови сторони приділили значну увагу питанням безпеки європейського континенту. Говорячи про європейський курс України, він наголосив, що Португалія завжди була дружньо налаштована до нашої держави, що доводила під час свого головування в ЄС.
         
         
         
         Джерело:    http://www.president.gov.ua/
        Переглядів: 646 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії