04.52
Українці Португалії
Неділя  05/05/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Червень » 27 » Президент провів зустріч з представниками української громади в Португалії

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Президент провів зустріч з представниками української громади в Португалії
        16.59
        27.06.2008р.
        У липні на установчому засіданні українсько-португальської комісії з гуманітарного співробітництва розглядатиметься механізм реалізації угоди про соціальний захист, яку мають намір підписати дві держави. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив під час зустрічі з керівниками та активістами організацій української громади в Португалії.
         
         
        «Я сподіваюся, що якщо буде знайдено змістовне порозуміння, протягом 8-10 місяців ми зможемо цей документ підписати», – сказав Президент, додавши, що представники української громади в Португалії безумовно будуть поінформовані про хід підготовки зазначеної угоди. «У мене немає сумніву, що ми це питання вирішимо», – сказав Віктор Ющенко.
        У своєму виступі Президент звернув особливу увагу на проблему забезпечення освіти для закордонного українства. Йдеться про важливість впровадження практики сертифікації українських закордонних шкіл у країнах, де проживає численна українська громада, в рамках національних освітніх програм. Це також стосується надання офіційного статусу недільним та суботнім українським школам. На переконання Глави держави, ця робота має проводитися Міністерством освіти і науки у координації з МЗС та стосуватися, зокрема, обміну посібниками та методиками навчання.
        Президент також висловив переконання, що у державному бюджеті на 2009 рік має бути передбачено фінансування українських шкіл за кордоном.
        Окремо Віктор Ющенко відзначив актуальність питання взаємного визнання документів про освіту. За його словами, ця тема обговорюватиметься під час приїзду в Україну ближчим часом міністра вищої освіти Португалії та представника Вищої комісії з адаптації дипломів.
        Наприкінці зустрічі Віктор Ющенко вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня португальському історику, досліднику Голодомору 1932–1933 років Луїшу Мігелю де Матуш-Рібейрі.
        Президент України разом з дружиною передали представникам української громади подарунки – добірку літератури та абеток для суботніх шкіл, українські національні костюми тощо.
         
         Прес-служба Президента України Віктора Ющенка про громаду:
        Коротка довідка
         
        За даними Служби іноземців та кордонів Португалії, на квітень 2008 року на території країни легально перебуває 39480 громадян України (24243 чоловіки та 15234 жінки). Проте, за неофіційною інформацією, ще близько 10 тис. громадян України перебувають у цій країні нелегально. У цілому в Португалії вихідці з України посідають третє місце за чисельністю після громадян Бразилії та Кабо-Верде.
        У Португалії діють чотири українські громадські організації. Найчисельнішою і найвпливовішою українською громадською організацією загальнонаціонального значення вважається Спілка українців Португалії (заснована у жовтні 2003 р., близько 1200 членів). Організація має 11 місцевих осередків по всій території країни.
         
        Переглядів: 759 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 5.0/1 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії