02.09
Українці Португалії
Понеділок  06/05/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2008 » Вересень » 14 » Заява МЗС України щодо українсько-російських відносин

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Заява МЗС України щодо українсько-російських відносин
        22.05
        13.09.2008р.
        11 вересня ц.р. зовнішньополітичне відомство Російської Федерації оприлюднило заяву щодо російсько-українських відносин. МЗС України з жалем констатує, що наведені в ній оцінки російської сторони залишаються як і раніше тенденційними, далекими від реалій, а відтак – хибними.
        Українська сторона вже неодноразово висловлювалася з приводу тем, які порушені в заяві МЗС РФ. Тому не вважаємо за доцільне знову реагувати на чергові закиди з боку Росії.
        Натомість хотіли б наголосити на засадах, які, на наш погляд, мають стати основою українсько-російських взаємин.
        Перспективи рівноправних і добросусідських відносин між Україною та Росією залежать від здатності російської сторони нарешті усвідомити той очевидний факт, що Україна вже 17 років є незалежною державою і ні за яких обставин не входитиме до сфери т. зв. „привілейованих інтересів” будь-якої країни.
        Вибір України на користь набуття членства в ЄС та НАТО є незворотнім. Позитивному розвиткові двосторонніх відносин сприяло б усвідомлення офіційною Москвою цієї об’єктивної даності.
        Намагання Росії дестабілізувати ситуацію в Україні через виплекану п’яту колону, яка чомусь позиціонується як „здоровые политические силы страны”, не мають перспективи. Продовження такого курсу остаточно підірве у світі позиції РФ як адекватного партнера. Це, у свою чергу, може лише погіршити двосторонні відносини, що не відповідає інтересам України.
        Україна як надійний і передбачуваний член міжнародного співтовариства неухильно виконуватиме свої зобов’язання, в тому числі й ті, які випливають з Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Росією 1997 року. Це ж стосується і наших зобов’язань за угодами про тимчасове перебування ЧФ РФ на території України, дія яких, як відомо, закінчиться у травні 2017 року.
        Україна, як і будь-яка інша країна світу, дбає про захист своєї державної мови. Наша держава сприяє також вільному розвитку російської мови та мов національних меншин. Слід нарешті припинити спекуляції навколо цього питання.
        У Росії повинні зрозуміти, що кожна нація має право на власну історію та її об’єктивне висвітлення. Схоже, офіційна Москва так і не збагнула, що часи ідеологічних нашарувань на історичні події вже давно відійшли в минуле. Закликаємо російську сторону надати вільний доступ до своїх архівних матеріалів і у такий спосіб зробити внесок у справу відновлення історичної справедливості.
        Висловлюємо сподівання, що російська сторона сприйме викладені вище підходи, що дозволить уникнути непродуктивних дискусій на шкоду розвиткові українсько-російських відносин.
         
        Джерело :  http://maidan.org.ua/
        Переглядів: 557 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 5.0/1 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії