04.52
Українці Португалії
Субота  20/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2009 » Лютий » 11 » ЗАШМОРГ НА ШИЮ УКРАЇНИ

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        ЗАШМОРГ НА ШИЮ УКРАЇНИ
        00.46
         putinula.jpgготує Ю.Тимошенко, позичаючи гроші у Кремля

        Наприкінці минулого тижня уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Б.Соколовський заявив, що у Москву відбула урядова делегація для таємних переговорів з Росією про отримання спеціального кредиту.


        Він зазначив, що "в технічному завданні вперше з 1994 року пов'язується питання отримання кредитів від Російської Федерації із ратифікацією договору про нульовий варіант". "Президент України вимагає, щоб невідкладно такі незаконні дії були припинені і чесно українському народу було сказано, що відбувається з НАК "Нафтогаз України", - наголосив Б.Соколовський. На його думку, "треба вжити всіх заходів, щоб врятувати цього державного монополіста, який повинен бюджету давати дохід, а не з бюджету і від людей смоктати".


        Соколовський вважає, що доведення до банкрутства НАК "Нафтогаз України"пов'язано з цінами на газ, які зафіксовані в домовленостях, підписаних Ю.Тимошенко 19 січня. За його словами, в 2009 році "виникне велика дірка" в "кілька десятків мільярдів гривень" через розрив між ціною газу, за якою він придбаний, і ціною його продажу.


        Буквально одразу Управління у зв'язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів спростувало заяву Б.Соколовського.


        Разом з тим, газета "Дзеркало тижня" (№4 (732) від 7-13 лютого 2009 р.), посилаючись на власні джерела, повідомила, що російська сторона висунула низку додаткових умов отримання Україною п'ятимільярдного кредиту від Російської Федерації, остаточне узгодження умов якого має відбутися через тиждень у Москві.


        За даними видання, в першому раунді переговорів про надання Україні п'ятимільярдного кредиту, котрий відбувся в Москві 6 лютого, від української сторони взяли участь заступник міністра фінансів А. Мярковський, а також ряд представників МЗС і Нацбанку.


        За повідомленням "ДТ", в ході зустрічі з міністром РФ О. Кудріним з російського боку було висунуто цілий ряд додаткових умов отримання Україною кредиту. Зокрема, російська сторона чекає від української: ратифікації угоди про так званий "нульовий варіант" (так називається договір про розподіл майна колишнього СРСР, за яким Росія бере на себе всі борги Союзу, але інші колишні республіки відмовляються від своїх претензій на будь-яке майно СРСР); вирішення Україною питань з власністю колишнього СРСР за кордоном; вирішення спірних питань з російською власністю в Україні; визнання Україною як державного боргу боргів українських підприємств перед Зовнішекономбанком СРСР.


        Водночас, на брифінгу в Мюнхені прем'єр-міністр України Ю. Тимошенко повідомила, що Росія дала згоду кредитувати Україну для покриття дефіциту державного бюджету.


        Ю. Тимошенко також повідомила, що надіслала листи з проханням надати Україні фінансову допомогу для покриття дефіциту бюджету в США, Євросоюз, Китай, Японію, а також Росію.
        Те, що Україна просила в Росії кредит у 5 млрд. дол., повідомили у прес-службі Міністерства фінансів Росії. Щоправда, при цьому повідомлено, що офіційне звернення з Києва поки що не надходило.


        У свою чергу, Президент України В. Ющенко назвав неприпустимими кулуарні домовленості уряду України щодо відкриття в Росії кредитної лінії.


        На думку Президента, цей "кулуарний візит делегації уряду України в Росію" відбувався з порушенням вітчизняних правових норм, які регламентують ведення міжнародних переговорів. Президент не затверджував директив на ці переговори і не отримував від уряду відповідних документів. "Глава держави вважає неприпустимою ситуацію, коли стратегічні для життя країни питання вирішують кулуарно, з порушенням встановлених правових норм та з виразними ознаками корупції", - сказала прес-секретар глави держави І. Ванникова.


        При цьому вона нагадала, що "нульовий варіант" передбачає, що Росія бере на себе всі борги Радянського Союзу, водночас Україна відмовляється від своїх претензій на будь-яку власність СРСР, в тому числі й за кордоном.


        На думку заступника глави Секретаріату Президента України А. Кислинського: "За прем'єра Ю. Тимошенко Україна може повторити сценарій Білорусі, яка під борговим тиском Росії втратила контроль над власною газотранспортною системою та низкою стратегічних підприємств". Він нагадав, що спочатку Росія різко підвищила ціни на газ для Білорусі, а коли в країні почалися проблеми з бюджетом та економікою, Москва "люб'язно" запропонувала обміняти дешевий газ на білоруську трубу. Далі боргова петля затягувалася: "газова" залежність змінилася "кредитною".


        (У серпні 2007 року ЗМІ повідомляли, як Президент Білорусі О. Лукашенко заявив: "Росія хоче приватизувати не тільки окремі підприємства, навіть безплатно їх прихопити. Вони хотіли б приватизувати усю країну!").


        За словами А.Кислинського, "Росія ще до початку перерахування кредитних коштів вимагатиме жорстких гарантій - від застави майна до пільгового продажу держпідприємств. Таким чином, Росія по суті поверне собі цей кредит ще до того, як надасть його Україні".


        А.Кислинський підкреслив, що навіть ті окремі моменти таємних переговорів, які стали відомі громадськості завдяки вільній пресі, повинні насторожити суспільство.


        "Зокрема, в обмін на кредити Росія вимагає ратифікації угоди про "нульовий варіант", визнання Україною частини боргів СРСР, вирішення спірних, на думку російської сторони, питань з власністю на території України, у т.ч. продовження перебування Чорноморського флоту РФ, - уточнив заступник глави Секретаріату. - Не виключено, що далі у списку: передача Росії контролю над українською трубою, пільгова приватизація стратегічних українських підприємств. Вже зараз російська сторона виявила зацікавленість до "Укртелекому", "Енергоатому", "Одеського припортового заводу" та "Промінвестбанку".

         

        Джерело: http://nacija.org.ua/

        Категорія: Політика | Переглядів: 791 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії