14.25
Українці Португалії
Четвер  28/03/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2009 » Червень » 6 » У Задушну суботу в УГКЦ будуть молитися за невинно убієнних у голодоморах

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        У Задушну суботу в УГКЦ будуть молитися за невинно убієнних у голодоморах
        10.18
        6 червня 2009 року, у суботу перед Зісланням Святого Духа, у всіх храмах Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ буде проведено поминання невинно убієнних у голодоморах та усіх, хто пожертвував своїм життя за любов до Бога, Церкви й народу. Відповідну постанову щодо цього прийнято на Сорок четвертій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, яка відбулася у Києві–Княжичах 23–24 квітня 2009 року (див. www.ugcc.org.ua/649.0.html).

        Таке рішення Синоду було прийнято після розгляду листа виконувача обов’язків голови Українського інституту національної пам’яті академіка Ігоря Юхновського, у якому було висловлено прохання організувати молитви за жертви Голодомору. «Прошу вас організувати у своїх єпархіях та екзархатах таке відзначення, повідомивши та зорієнтувавши ваших отців-душпастирів на належне виконання цієї нашої постанови. Також бажаю пригадати, що таке відзначення не є чистою «новизною», але радше відновленням нашої давньої духовно-патріотичної практики», – написав у листі до єпископів УГКЦ в Україні Блаженніший Любомир. Про це Департамент інформації повідомили у канцелярії Верховного Архиєпископа.

        Окрім цього, під час дискусій в рамках Синоду було погоджено передати до катедральних храмів єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні примірники «Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років», які для УГКЦ подарував Український інститут національної пам’яті. «Національна книга пам’яті жертв Голодомору» − це комплект із 19 томів у 21 книзі, до якого включено списки населених пунктів та імена тисяч осіб, убих голодом, що їх вдалося встановити працівникам інституту. «Перебування цих книг у головних храмах буде постійною нагодою у відповідні дні поминання молитовно та поіменно згадувати тих, хто там вписаний. Це також дасть можливість ознайомитися з їх змістом усіх, хто матиме бажання віднайти там своїх рідних чи використати цю безцінну працю для дальших наукових пошуків та досліджень», – читаємо у листі Блаженнішого Любомира.

        Департамент інформації УГКЦ





        Категорія: Релігія | Переглядів: 975 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії