19.44
Українці Португалії
Середа  24/04/24 РеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
 
Меню
 
Розділи новин
Україна - НАТО [16]
УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ – СВІТ ВИЗНАЄ! [44]
Спортивна сторінка [2]
Політика [19]
Національна ідея [12]
Наука, освіта [1]
Культура [2]
Суспільство [38]
Історія [5]
Економіка [0]
Різне [4]
Релігія [5]
 
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Форма входу
 
Пошук
 
Партнери
    znimky.net tamada.lviv.ua Українська Правда Ансамбль Джерельце Українці Угорщини TopUA: Український хостинг Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка Майдан Українські традиції Спілкуйся Українською Арт-Вертеп

     

         
        Статистика

        В онлайн всього: 1
        Гостей: 1
        Користувачів: 0
         
        На початок » 2009 » Червень » 15 » Проблему українських мігрантів до Львова приїхали вивчити представники 10 країн ЄС

        УВАГА!!!

        Сайт переїхав на новий сервер за адресою: http://www.spilka.pt/
        Цей проект оновлюватися не буде і залишається в архіві

        Проблему українських мігрантів до Львова приїхали вивчити представники 10 країн ЄС
        13.32
        Три дні, з 25–27 травня, у Львові проходила міжнародна конференція представників церковних соціальних організацій Європи. Темою зустрічі стали проблеми міграції, український досвід роботи у сфері міграції та можливості транснаціональної співпраці. Про це сьогодні, 28 травня, під час прес-конференції повідомив голова Комісії УГКЦ у справах мігрантів, член Міграційної комісії Карітасу Європи Григорій Селещук. У зустрічі, яку спільно організували Карітас Європи та Карітас України, взяли участь понад два десятки учасників із 10 країн Європи. Як розповіла Президент Міграційної комісії Карітасу Європи (Рим, Італія) Лі Ґуен Нґо Дін, Карітас Європи включає в себе 48 організацій у 44 країнах світу. При організації створена міграційна комісія з 9 членів, куди входить й український представник. Цього року Карітас вирішив провести такий міграційний навчальний візит в Україні і заслухати місцеві проблеми, пов’язані з трудовою міграцією.
        Лі Ґуен Нґо Дін зізналася, що дізналася багато цікавого, а саме краще почала розуміти, що саме спонукає людей залишати свою країну. «Для нас було важливим почути історію України, її проблеми. Почути, до чого призводить робоча міграція, а саме виникає таке явище, як соціальне сирітство, коли діти залишаються без батьківської опіки. Загалом Італія, звідки я приїхала, зацікавлена в економічній силі з України. Але ми маємо подолати ті проблеми, які супроводжують трудових мігрантів, а саме–соціальне сирітство, робочу експлуатацію людей. Для того потрібна легальна міграція», – зазначила вона.
        За її словами, мігрантів з України в Європі за різними даними від 2 до 8 млн, і лише 2% з них мають укладені трудові договори і дозвіл на працю. «Навіть, якщо б їх було 20%, це було б несправедливо щодо інших людей, які нелегально там перебувають і їх експлуатують. Для цього потрібно вирішувати ці проблеми загалом, з легалізацією мігрантів, з об’єднанням сімей», – зазначила Лі Ґуен Нґо Дін.
        Член Міграційної комісії Карітасу Європи Григорій Селещук зазначив, що в Європі вплив громадських організацій набагато більший, ніж в Україні. Такі організації, як Карітас, входять в наглядові ради при державних органах ЄС, мають вплив на формування політики, програм, стратегій. Тому дуже важливо, що іноземні гості перейнялися українськими проблемами. Адже дуже часто вони можуть набагато більше зробити для вирішення українських проблем, аніж деякі наші політики в Брюсселі.

        Джерело: http://www.zik.com.ua

        Категорія: Суспільство | Переглядів: 2041 | Добавив: ukremigrantpt | Рейтинг: 0.0/0 |
        Всього коментарів: 0
        Добавляти коментарі дозволяється тільки для зареєстрованих учасників.
        [ Реєстрація | Вхід ]

        Використання матеріалів дозволяється за умови посилання на "Українці Португалії"
        Copyright © "Українці Португалії". м. Лісабон 2007р.
        Спілка Українців в Португалії